De fapt, riscul unei tumori de grad înalt a scăzut cu 27%.

Este deranjant să te gândești să faci o intervenție chirurgicală ireversibilă la un adolescent sau la un copil, deoarece AAP descurajează limitele de vârstă pentru chirurgia bariatrică. Dar realitatea este că obezitatea, cu toate riscurile sale, poate fi la fel de ireversibilă. La copii și adolescenți, obezitatea este definită ca un indice de masă corporală (IMC) mai mare sau egal cu percentila 95 pentru vârstă și sex. Dacă sunteți obezi până la vârsta de 12 ani, cercetările sugerează că aveți șanse de 98% să fiți obezi ca adult. Acestea nu sunt cote bune - și sunt făcute mai alarmante de complicațiile obezității. Diabetul, hipertensiunea arterială, afecțiunile hepatice grase și apneea obstructivă în somn (care pot duce la probleme suplimentare, inclusiv boli de inimă) sunt cele mai frecvente complicații în rândul persoanelor mai tinere. La adulți, lista se extinde pentru a include și mai multe probleme, cum ar fi accidentul vascular cerebral, artrita și cancerul. În mod clar, aceasta nu este o problemă pe care o putem ignora. Atunci când obezitatea nu este severă, modificările stilului de viață, cum ar fi o dietă sănătoasă și exercitarea mai multă mișcare, sunt absolut metodele de îngrijire.

Dar, odată ce ai ajuns la obezitate severă - de obicei un IMC de 35 sau mai mare - modificările stilului de viață pur și simplu nu fac truc. (Obezitatea severă este un IMC mai mare sau egal cu 120% din percentila 95 pentru vârstă și sex.) Dacă modificările stilului de viață sunt tot ceea ce sugerăm copiilor cu obezitate severă, îi condamnăm la obezitate și la toate complicațiile sale. Este atat de simplu. Ce ne spune cercetarea asupra chirurgiei bariatrice? În cel mai lung studiu al eficacității chirurgiei bariatrice la tineri, care a urmat pacienții timp de opt ani în medie, cei care au suferit o intervenție chirurgicală și-au redus IMC-ul cu 29%. Cei care nu au fost operați? IMC-ul lor a crescut în medie cu 3,3 puncte. Desigur, ideea de intervenție chirurgicală ridică îngrijorări.

Cu toate acestea, chirurgia bariatrică este de fapt sigură și eficientă dacă este realizată de chirurgi experimentați care lucrează într-un centru de înaltă calitate, cu o echipă multidisciplinară puternică, care poate oferi pacienților și familiilor educația continuă și sprijinul de care vor avea nevoie, inclusiv sprijin psihologic. Complicațiile chirurgicale sunt rare și de obicei minore. Cea mai frecventă complicație este deficiența de micronutrienți, cum ar fi deficiența de fier. În timp ce acestea pot fi prevenite prin administrarea de suplimente în mod regulat, realitatea este că adolescenții nu sunt întotdeauna minunați să ia ceva regulat. De aceea, este important ca intervenția chirurgicală să se facă într-un centru care oferă o abordare de echipă și asistență de urmărire în anii următori.potencialex reactii adverse Ce copii ar putea beneficia de o intervenție chirurgicală de slăbire?

Conform AAP, părinții și pediatrii pot lua în considerare intervențiile chirurgicale bariatrice dacă un copil sau un adolescent are un IMC mai mare sau egal cu 35 și una sau mai multe complicații ale obezității are un IMC mai mare sau egal cu 40 indiferent dacă au sau nu complicații. Totuși, nu toți cei care intră în aceste grupuri ar trebui să fie operați. Nu este recomandat tinerilor care au probleme de abuz de substanțe netratate sau slab controlate, au tulburări de alimentație, sunt însărcinate sau planifică sarcina. De asemenea, nu este recomandat celor care nu pot respecta toate recomandările postoperatorii, inclusiv toate modificările stilului de viață și alimentației care sunt obligatorii după operație. Oricine a suferit o intervenție chirurgicală bariatrică trebuie să fie foarte atent și atent la ceea ce mănâncă, nu doar în săptămânile și lunile de după operație, ci și pentru restul vieții. De asemenea, vor trebui să ia suplimente în fiecare zi. Concluzia În timp ce chirurgia bariatrică nu este în mod clar o decizie care trebuie luată cu ușurință, nu este nici o decizie pe care ar trebui să o evităm. Dacă dorim să le oferim tinerilor cu obezitate cea mai mare șansă de a avea o viață sănătoasă, trebuie să ne depășim frica de intervenție chirurgicală - și tendința obișnuită conform căreia obezitatea este doar o chestiune de responsabilitate personală (cred că voința) și nu problema medicală este.

Copiii noștri merită mai bine. Urmăriți-mă pe Twitter @drClaire Print Jet lag este un subiect important de conversație aici săptămâna aceasta, în timp ce profesorii și studenții se întorc în campus după o lungă vacanță. E de înțeles. Când călătorim pe distanțe lungi pe mai multe fusuri orare, puțini dintre noi pot supraviețui călătoriei fără să ne simțim puțin în afara bătăii. Cei care zboară înapoi de pe coasta de vest sau de peste mări pot fi persistați de simptomele jet lag - oboseală, insomnie, tulburări digestive și dureri de cap - timp de câteva zile pe măsură ce se întorc la muncă. Potrivit dr. Charles A. Czeisler, director al Diviziei de Medicină a Somnului de la Harvard Medical School, jet lag se datorează unei nealinieri între mediul extern și ceasul intern din creier care ne conduce performanța zilnică, vigilența și capacitatea de a dormi. Ce se întâmplă în timpul jet lag Un ceas intern intern - un grup de 20.000 de neuroni din creier chiar deasupra nervului optic - controlează ritmurile noastre circadiene. Ca răspuns la lumină și la alte indicii din mediu, acesta coordonează funcțiile diferitelor sisteme ale corpului pe o perioadă de 24 de ore și reglează când dormim și ne trezim. Pe măsură ce mediul se schimbă, ceasul nostru intern folosește indicii de mediu pentru a se reseta treptat, cu o rată medie de o oră pe zi. Dacă traversați mai multe fusuri orare în câteva ore, nu este suficient timp pentru ca ceasul dvs. intern să vă sincronizeze corpul cu noul fus orar. Să presupunem că luați un zbor de 11 ore din New York către Honolulu. Avionul pleacă la 6:00 și aterizează la 11:00

Ora Honolulu. Poate că ați câștigat o jumătate de zi pentru a petrece pe plajă, dar este posibil să nu aveți energia să vă bucurați de ea. Corpul tău este încă la ora New York-ului, unde este ora 17:00, așa că începe să treci până la culcare. Vor trece cinci sau șase zile până când corpul tău va fi la ora Honolulu. Minimizarea jet lag-ului Dacă aveți câteva călătorii de afaceri sau escapade de iarnă în calendarul dvs., este posibil să puteți minimiza efectele traversării fusurilor orare, oferind ceasului dvs. intern câteva indicii utile. Dacă destinația dvs. este la doar o zonă sau două distanță, este posibil să trebuiască doar să faceți modificări minore, cum ar fi să mâncați mese, să vă culcați și să vă treziți puțin mai devreme decât de obicei (dacă călătoriți spre est) sau puțin mai târziu (dacă ne îndreptăm spre vest). Dacă traversați mai multe fusuri orare, vă recomandăm să încercați următoarele: comutați treptat înainte de călătorie. Cu câteva zile înainte de a pleca, apropiați-vă treptat orele de masă și de culcare de programul destinației dvs. Chiar și un comutator parțial poate ajuta. Stai hidratat.

În timpul zborului, bea multe lichide, dar nu cofeină sau alcool. Cofeina și alcoolul favorizează deshidratarea, ceea ce înrăutățește simptomele jet lag. De asemenea, pot deranja somnul. Schimbați ora de culcare cât mai repede posibil la sosire. Nu vă prezentați până nu este ora de culcare în noul fus orar. Folosiți soarele pentru a vă ajuta să vă reajustați.

Dacă trebuie să vă treziți mai devreme la destinație, ieșiți în soarele devreme. Dacă trebuie să vă treziți mai târziu, expuneți-vă la lumina soarelui târziu. O soluție rapidă pentru jet lag? În 2009, Dr. Clifford Saper și colegii de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess, afiliat la Harvard, au identificat un al doilea „ceas principal” la șoareci care poate regla ritmurile circadiene atunci când alimentele sunt rare. În esență, ritmurile circadiene ale corpului sunt suspendate pentru a conserva energia. S-a teoretizat că oamenii pot avea un mecanism similar și că un post scurt poate declanșa o resetare rapidă a ritmurilor circadiene. Dr.

Saper a sugerat un post de 12 până la 16 ore cu o zi înainte și în timpul călătoriei. De exemplu, dacă urmați să luați un zbor din New York către Honolulu, vă veți abține să nu mâncați câteva ore înainte de decolare și în timpul zborului, dar ați lua o masă bună cât mai curând posibil după aterizare. Această tehnică nu a fost testată în studiile clinice, dar există multe mărturii despre eficacitatea acesteia în mass-media. Dacă doriți să încercați acest lucru, este o idee bună să consultați echipa de îngrijire a sănătății pentru a vedea dacă postul este recomandabil pentru dvs. Și tot va trebui să beți apă - nu băuturi cu cofeină, suc sau alcool - în timpul zborului. Informații înrudite: Îmbunătățirea somnului: un ghid pentru o noapte de odihnă bună. Print Anchetatorul principal Ian Thompson, MD, prezintă concluziile procesului de prevenire a cancerului de prostată și prezintă riscurile și beneficiile finasteridei Pentru bărbații diagnosticați cu cancer de prostată, întrebarea ce trebuie să facă în continuare este probabil cel mai important în mintea lor.

Interventie chirurgicala? Radiații? Așteptați să vedeți cât de repede crește tumora? Dar undeva, în mijlocul tuturor căutărilor sufletului, mulți se întreabă inevitabil: „Aș fi putut face ceva pentru a preveni cancerul de prostată în primul rând?” În 1993, un grup de cercetători s-a angajat în primul studiu pe scară largă, bazat pe populație, pentru a încerca să găsească un răspuns. Aproape 19.000 de bărbați, cu vârsta de 55 de ani și peste, înscriși într-un studiu de șapte ani, denumit Procesul de prevenire a cancerului de prostată (PCPT), pentru a determina dacă medicamentul finasterid (Proscar) ar putea preveni cancerul de prostată. Alegerea finasteridei, prescrisă în mod obișnuit pentru ameliorarea simptomelor urinare asociate cu o prostată mărită, s-a bazat pe două observații: hormonii masculini, sau androgeni, determină dezvoltarea cancerului de prostată. Doi androgeni obișnuiți sunt testosteronul și dihidrotestosteronul mai puternic (DHT). Bărbații deficienți într-o enzimă numită 5-alfa-reductază tip 2 nu dezvoltă o prostată mărită (numită și hiperplazie benignă de prostată sau BPH) sau cancer de prostată.

Fără 5-alfa-reductază tip 2, testosteronul nu poate fi transformat în DHT, care favorizează creșterea prostatei. (A se vedea „Două tipuri de enzime”, de mai jos.) Deoarece finasterida reduce 5-alfa-reductaza de tip 2, cercetătorii au emis ipoteza că aceasta ar reduce nivelul DHT și ar ajuta la prevenirea cancerului de prostată. Două tipuri de enzime Enzima 5-alfa-reductază se prezintă în două forme: tipul 1 și tipul 2. Creșterea prostatei necesită ambele forme. Blocarea enzimei poate ajuta la micșorarea prostatei și ameliorarea simptomelor urinare asociate cu BPH. Finasterida blochează tipul 2. Un alt medicament, dutasterida (Avodart), blochează ambele tipuri de 5-alfa-reductază. Blocarea ambelor tipuri ar putea părea cea mai eficientă strategie de tratament pentru BPH, iar rezultatele studiilor recente care compară medicamentele susțin această teorie. SURSE: Fenter TC, Davis EA, Shah MB, Lin PJ. Dutasteridă vs. Finasteridă: Evaluarea diferențelor în ratele de retenție urinară acută și rezultatele riscului chirurgical la o populație vârstnică în vârstă> sau = până la 65 de ani.

American Journal of Managed Care 2008; 14 (5 Suppl 2): ​​S154-59. PMID: 18611089. Issa MM, Runken MC, Grogg AL, Shah MB. O analiză retrospectivă amplă a retenției urinare acute și a chirurgiei legate de prostată la pacienții cu BPH tratați cu inhibitori de 5-alfa-reductază: Dutasteridă versus Finasteridă. American Journal of Managed Care 2007; 13 (Supliment 1): S10-16. PMID: 17295600. Cercetătorii au repartizat aleatoriu cei 18 882 de participanți, care au avut un examen rectal digital normal (DRE) și un nivel de antigen specific prostatic (PSA) de 3 ng / ml sau mai mic, pentru a lua fie 5 miligrame (mg) de finasteridă, fie un placebo zilnic. În plus, participanții au avut teste DRE și PSA anuale. Dacă DRE a fost anormal sau dacă nivelul PSA sau PSA ajustat pentru finasteridă a crescut peste 4 ng / ml, s-a recomandat o biopsie de prostată. (A se vedea „Efectul Finasteridei asupra PSA”, mai jos.) Efectul Finasteridei asupra PSA La pacienții cu HPB, finasterida scade nivelul PSA cu aproximativ jumătate. Acest fenomen apare chiar dacă un bărbat care ia medicamentul pentru BPH are cancer de prostată. Ca rezultat, nivelurile reale de PSA pentru bărbații din brațul de finasteridă din studiul PCPT au fost dublate pentru a se apropia de PSA-ul lor adevărat. Deoarece medicamentul pentru căderea părului Propecia este o formă de finasteridă, acesta poate, de asemenea, să scadă nivelul PSA, iar bărbații care îl iau ar trebui să-și alerteze furnizorii de servicii medicale.

Un nivel scăzut artificial, neajustat de PSA poate întârzia o biopsie și astfel descoperirea cancerului de prostată. Cu cincisprezece luni înainte ca programul să se încheie, comitetul independent de monitorizare a datelor și siguranței, care urmărește sănătatea participanților, a oprit studiul, deoarece dovezile până în acel moment au fost atât de izbitoare: printre cei care au luat finasteridă, prevalența cancerului de prostată a fost redus cu 24,8%. Dar entuziasmul a fost temperat de faptul că un procent mai mare de bărbați care au luat finasteridă au avut tumori agresive decât bărbații din grupul placebo - 6,4% față de 5,1%. (A se vedea „Descoperirile inițiale ale PCPT”, mai jos.) Având în vedere constatările divergente, puțini medici au prescris finasteridă pentru prevenirea cancerului de prostată. Constatările inițiale PCPT Thompson IM, Goodman PJ, Tangen CM și colab. Influența finasteridei asupra dezvoltării cancerului de prostată. New England Journal of Medicine 2003; 349: 215-24. PMID: 12824459. Cercetătorii s-au întrebat totuși dacă poate finasterida nu face tumorile mai agresive, ci le face mai ușor de găsit. Gândirea lor se bazează pe faptul că finasterida micșorează prostata. Când medicii efectuează o biopsie a prostatei, de obicei elimină un număr stabilit de probe de țesut sau miezuri - adesea de la opt la 12; cel puțin șase au fost necesare în PCPT. Dacă același număr de probe este prelevat de la o prostată relativ mică și dintr-una relativ mare, probabilitatea de a găsi un cancer agresiv este mai mare în glanda mai mică (vezi Figura 1). Figura 1: Eșantionarea prostatei O biopsie standard cu 12 nuclee poate pierde cancerul într-o glandă prostatică mai mare pur și simplu pentru că există mai multe țesuturi de eșantionat decât într-o prostată mai mică.

Rețineți cum cancerul este detectat în două probe de biopsie în B, dar complet ratat în A, chiar dacă cancerele au aceeași dimensiune. Cercetătorii au revenit la date. Patologii au examinat cu atenție fiecare dintre cele 528 de glande canceroase de prostată care au fost îndepărtate în timpul studiului. De asemenea, au comparat aceste specimene, precum și cancerele care se ascund în interiorul lor, cu probele originale de biopsie care au fost utilizate pentru diagnosticarea cancerelor. Concluzia, potrivit a două grupuri separate de cercetători care și-au publicat simultan descoperirile în august 2008 în Cancer Prevention Research: finasterida făcea într-adevăr că tumorile agresive sunt mai ușor de găsit, fără a le provoca. Cealaltă constatare notabilă a fost că finasterida a redus riscul tuturor tumorilor - de la soiuri indolente, cu creștere lentă la cele agresive cu creștere rapidă - cu 30%.

De fapt, riscul unei tumori de grad înalt a scăzut cu 27%. (A se vedea „Descoperiri recente PCPT.”) Descoperiri recente PCPT Pinsky P, Parnes H, Ford L. Estimarea ratelor adevăratei boli de grad înalt în studiul de prevenire a cancerului de prostată. Cancer Prevention Research 2008; 1: 182-86. PMID: 19138954. Redman MW, Tangen CM, Goodman PJ și colab. Finasterida nu mărește riscul de cancer de prostată de înaltă calitate: o abordare de modelare ajustată la părtinire. Cancer Prevention Research 2008; 1: 174-81. PMID: 19138953.

Chiar și cu cele mai noi descoperiri, rămân sceptici cu privire la capacitatea finasteridei de a preveni cancerul. Ei susțin că autorii recentelor lucrări științifice încearcă doar să-și șteargă descoperirile anterioare și să încurajeze mai mulți urologi să prescrie medicamentul. Ei sugerează că bărbații vor fi aduși într-un fals sentiment de securitate atunci când vor vedea scăderea nivelului de PSA în timp ce iau finasteridă și poate ocoli o biopsie, care ar fi putut detecta un cancer care pune viața în pericol. Ei subliniază, de asemenea, că scăderea riscului unei biopsii pozitive între bărbații care au primit placebo și bărbații care au primit finasteridă a fost de doar 10%, ceea ce nu a fost semnificativ statistic.

Copyright© , 2020 All Rights Reserved.